Sykler

(487) 487 Produkter
2018-salg

Rutenett Liste

Side:
  1. 1
  2. / 28

Rutenett Liste

Side:
  1. 1
  2. / 28

Til toppen

Et syklende Norge

Cykel Ifølge mange kilder ble den første sykkelen oppfunnet i Tyskland rundt år 1817. Denne minner vagt om sykkelen slik vi kjenner den i dag men var uten pedaler, og var grunnlaget til ideen om sparkesykkelen. Siden den gang har sykkelen vært gjennom en stor utvikling, da både pedaler, kjetting og gir har blitt gradvis lagt til. Sykkelen er i dag et verdifullt transportmiddel for mange nordmenn både i fritid og i jobbsammenheng.

Sykler blir brukt daglig for å komme fra A til B. Det er derfor ikke overraskende at Norge er en av de største sykkel nasjonene i verden, vi er faktisk nummer 5 på verdensbasis! Sykkelen er det ideelle transportmiddel på den norske landsbygda - mange bakker og sykkelstier gjør det enkelt å reise rundt med en sykkel, og er man først på tur så kan man nyte den vakre norske naturen.

Sykkel variasjoner

Siden den første sykkelen kom på markedet, har en rekke variasjoner blitt utviklet. Dette er i tråd med de mange syklisters behov, som er like forskjellige som livsstil. I dagens samfunn er det derfor viktig at det er en sykkeltype for alle forhold. Sykler kan hovedsakelig deles inn i følgende kategorier: elsykler, sportssykler, hverdagssykler og et bredt utvalg av andre typer, der alle er tilpasset sitt formål.

Valget om den perfekte sykkel er basert på dine egne krav. Skal sykkelen brukes til og fra jobb, eller skal den brukes i skog og villmark? Kanskje hvis du har lang vei til jobb og du kan sykle, men det tar for lang tid og du er gjennomsvett før du når frem, så er det mulig at det kan være lurt å ta en titt på våre elsykler, men det er også mulig å velge en landeveissykkel hvis du har strake fine asfalterte veier.

De to største gruppene av sykler er de vi gjerne kaller damesykler og herresykler. Når disse begrepene brukes, siktes det gjerne mot rammeverket. Damesykler har gjerne lav ramme, mens herresyklene har høy ramme. Dette er bare navn vi tradisjonelt har brukt for å beskrive syklene, men begge sykkeltypene brukes gjerne på tvers av kjønn, og i byer så vil du finne et flertall av “damemodellen” da det er enklere å stige av og på. Alt kommer ann på den enkeltes behov og preferanse.

Hva som kjennetegner de forskjellige syklene:

  • Bysykler: er sykler som gjerne ikke har demping. Disse syklene er lette og har gjerne kun et gir. Modeller finnes både med håndbrems og pedalbrems, og har ofte lasteplan/kurv foran og/eller bak.
  • Racersykler / Landeveissykler: er sykler som har tynne dekk med lav profil. Du kan gjenkjenne disse med hevet sete, og nedover krummet styre med bremsene plassert vertikalt på styre. Vekten på landeveissykler er den laveste av alle sykkeltypene, men denne sykkelen er kun egnet på asfalterte veier og bør ikke tas med ut i skogen eller naturstier.
  • Terrengsykler / MTB: er sykler med større dekk og høyere profil for å få bedre grep på ujevnt underlag. Syklene gjenkjennes gjerne med den gode dempingen foran på gaffelen, men det finnes også sykler med demping bak. Disse syklene krever gjerne kraftigere bremser, stødigere ramme, og godt grep.
  • Elsykler: er sykler som kommer med motor, og denne varierer mellom tre plasseringer; foran, ved pedalene, eller bak. Batteriet har også forskjellige plasseringer, her varierer det mellom å være integrert, plassert på rammen, eller på lasteplanet bak. Det finnes ingen fasit på hvilken sykkel som er best, dette er helt opp til deg og ditt bruk.

Ta en sykkeltur med din nye sykkel!

Det er ingen bedre følelse enn å sykle på sin nye sykkel! Ønsker du å investere i en ny sykkel? På HelloRider.no har du muligheten til å bestille sykler på nettet. Du kan velge blant et bredt spekter av kjente merkevarer, inkludert BMC, Bianchi, Giant, Merida, Stromer, Brinckers og mange andre. Derfor kan du alltid finne billige sykler innenfor alle kategorier - alle fortjener en rimelig kvalitetssykkel til sitt daglige behov.