Elsykkelekspert

Johan

Velkommen! På denne siden finner du all informasjon du trenger å vite om elsykler. Les mer om forskjellige motorsystem, batterier og andre viktige elementer ved elsykler. Vi hjelper deg å lære mer om elsykler!

Klikk her for å se elsyklene våre

Sykler som kommer med en hjelpende hånd? Det er akkurat det en elsykkel er! Elsykkel, også kalt e-sykkel, e-bike og elektrisk sykkel, er etablert på markedet og blir stadig mer populært. Inntil nylig var det meste salget av elsykler rettet mot personer over 60 år, men i dag er elsykler populært i alle aldersgrupper.

Du kan velge mellom tre motorplasseringer når du kjøper elsykkel: framhjulet, bakhjulet eller kranken. Hvilken motorplassering du bør velge, kommer an på hvor og hvordan du skal sykle. I denne artikkelen kan du lese mer om forskjellene mellom de ulike plasseringene av motoren.

Det viktigste med elsykkelen din er selvfølgelig motorsystemet. Det finnes forskjellige systemer å velge mellom, alle med sine unike egenskaper. Det mest kjente systemet kommer fra Bosch, men det finnes flere andre gode alternativer. I denne artikkelen kan fu finne funksjoner...

Når du kjøper en ny elsykkel er det viktig å ha nødvendig rekkevidde i tankene. Rekkevidden handler om hvor langt du kan sykle på fullt batteri før du må lade på nytt. Hvor langt du kan komme deg, avhenger av motor og batteri, men...

Batteriet i din elsykkel gir strøm til motoren når du sykler. Når du bruker sykkelen, må du også huske å lade batteriet jevnlig.

En elsykkel er ikke en elsykkel uten pedalassistansen. Hvor mye assistanse du får, bestemmes av en sensor som angir hvilken kraft motoren må yte til enhver tid.

Uten et display er det vanskelig å kontrollere elsykkelen og endre på instillingene. Displayet gir deg tilgang til funksjoner for å kontrollere elsykkelen og annen viktig informasjon. Her følger en kort beskrivelse av ulike displaytyper og deres funksjoner.

Med barnesete på elsykkelen kan du la barnet ditt oppleve gleden med elsykling. Men hvordan monterer du barnesete på elsykkelen? Er det trygt? Her får du svar på spørsmålene dine.

Takket være de fantastiske elsyklene i vårt utvalg, kan du nå store hastigheter uten å anstrenge deg nevneverdig. Derfor er det ekstra viktig at du kan bremse trygt når du plutselig må stoppe. Heldigvis finnes det flere ulike bremsesystemer og du kan lese mer om dem her.

Girene er en viktig del av elsykkelen. Det finnes to forskjellige grupper, innvendig- (nav) og utvendig girsystem. Hvilket system elsykkelen er utstyurt med, kommer an på hva slags sykkel du velger. En vanlig elektrisk bysykkel har ofte innvendig girsystem, mens elektriske hybridsykler og elektriske terrengsykler har utvendig girsystem.

Vanskeligheter med å finne jevn tråkkfrekvens er et ikke-eksisterende problem med det innvendige girsystemet NuVinci. Den amerikanske nyvinningen gir deg trinnløs giring som kontrolleres med en vridebryter på styret. Opprinnelig var NuVinci laget for vanlige sykler, men...