Kalorieforbrenning ved sykling

Hvor mange kalorier forbrenner du når du sykler?


Forbrenn kalorier raskt

Å kalkulere hvor mange kalorier du forbrenner, når du sykler, er vanskeligere enn det kan virke, fordi det avhenger av mange forskjellige variabler, som vekten din, fart og værforhold. Men terrenget du sykler i spiller en viktig rolle. Du vil for eksempel forbrenne mye mange flere kalorier når du sykler I oppoverbakker eller på sand eller I skogen, enn du vil forbrenne vis du sykler på flate strekninger på asfalt.

Du kan bruke tabellen under som en guide på den gjennomsnittlige energiforbrenningen, per vektklasse, per time sykling, vist I kilokalorier.

> Hvor mange kalorier forbrenner du når du bruker elsykkel?
Elsykkelen blir mer og mer populær. Ved første blikk, virker det kanskje ikke som at en elsykkel kan bidra med spesielt mye for de som ønsker å bli sunnere eller gå ned I vekt, men det er absolutt ikke sant. På grunn av elsykkelen velger mange og sykle, som vanligvis ikke rører seg så mye. Plutselig vil en strekning på 15 -20 km til jobb, på sykkel, ikke føles så langt. Ved å bruke sykkelen til jobb vil du bevege deg mye mere en ved å ta bilen. I tillegg vil du få trent hver dag du velger å sykle.

Hvor mange kalorier du forbrenner ved å bruke elsykkelen, avhenger av farten din og hvor stor motorassistanse du bruker, men alt tatt i betraktning kan du bruke tabellen under.

Forbrenn kalorier med motorassistanse
> Farten kaloriene forbrennes i avhenger av hvor høy motorassistanse du benytter deg av. Jo høyere motorassistanse, jo mindre arbeid. Jo mindre arbeid, jo lavere forbrenning. Dog vil en høyere motorassistanse gjøre sykkelopplevelsen din bedre, og føre til at du orker, og ønsker, å sykle lenger. Sykler du lenger får du fortsatt forbrent kaloriene! Nedenfor ser du vår beregning av antallet kalorier du forbrenner per assistansenivå for 10, 20 og 30 kilometer. Selvfølgelig avhenger dette også av farten din, vekten din og terrenget du sykler i.

Konklusjon
uansett om du bruker en vanlig sykkel eller en elsykkel, er sykling en effektiv måte å forbrenne kalorier på, samt å bli sprekere på. Ett siste tips: start rolig og bygg opp hastigheten og avstanden jevnt. Hvis du vil gå ned I vekt er det bedre å sykle I ett tempo du kan holde lenge for det beste resultatet.