Elcykler og regnvejr

Nå er den norske høsten på vei og med høsten kommer regnet. Men regn burde ikke stoppe deg fra å ta elsykkelen din ut på sykkelturer. Elsykkelen din tåler nemlig noe regn, snø og frost – så klimaet vil ikke påvirke sykkelens holdbarhet. Allikevel er det ett par forholdsregler, som det er viktig å følge, når det kommer til elsykkelbatterier og regnvær.

Beskyttelse av elsykkelbatteriet

En elsykkel tåler helt greit regnvær i ny og ne. Både batteri og motor er beskyttet av en kapsel som sørger for at regn ikke kommer inn. Dog vil det ha en negativ effekt, på batteriets levetid, hvis det utsettes for vedvarende hardt regn og fukt. Husk derfor:

Sørg for at elsykkelen din står tørt

Sørg alltid for at elsykkelen din står innendørs eller under ett halvtak, når den ikke er i bruk. På den måten sikrer du at motoren og batteriet blir beskyttet best mulig fra regn og fukt, og du vil kunne bruke elsykkelen din lenger.

Ta alltid av batteriet etter en våt sykkeltur

Det er alltid lurt å ta av elsykkelbatteriet ditt etter bruk, spesielt etter en tur i regnvær, slik at det kan tørke skikkelig. La aldri batteriet bli stående i elsykkelen.

Oppbevar batteriet tørt og i stuetemperatur

Oppbevar elsykkelbatteriet ditt tørt og i stuetemperatur, aldri i regn, frost eller stekende sol. Systemet vil dog selv slå seg av hvis det registrerer fukt i kontakter og koblinger.

En viktig tommelfingerregel

Husk alltid å ta batteriet inn etter en sykkeltur så det holdes tørt. Videre må du også huske og slat-lade batteriet ditt etter hver gang du har brukt sykkelen. Både det å ta batteriet inn og slat-lading vil sørge for at levetiden på elsykkelbatteriet ditt ikke minskes ytterligere.

Skulle elsykkelbatteriet bli ustabilt, på grunn av fukt, er det mulig å skifte ut batteriet. Slik kan elsykkelen din bli så god som ny igjen.

Se utvalget vårt av elsykkelbatterier her


Se vårt store utvalg av elsykler her