Hvilken racersykkel passer best til meg?

Sykkelsessongen er i full gang nå! Det betyr, for en hel del nordmen, at den utrolig fine racersykkelen er tatt ut av garasjen og er ute på asfalten igjen. Eller er du en av alle de som tenker på å kjøpe en ny racersykkel eller kanskje din aller første? Det kan da være vanskelig å få et overblikk over alle de ulike merkene, komponentene og funksjonene som finnes på dagens racersykler. HelloRider er her for å hjelpe deg! Derfor har vi ennå en gang tatt en prat med vår sykkelekspert for å få noen gode råd slik at det blir lettere å finne riktig sykkel for deg!

Gode råd fra sykkeleksperten vår

”Den absolutt viktigste komponeneten på en racersykkel er rammen ”forteller han; ”Deretter skal du se på hvilke hjul, bremser og girsystem sykkelen har”. I følge vår sykkelekspert bidrar disse delene blandt annet til å øke den langsiktige komforten og kvaliteten slik at du har mer energi til å sykle lengre og raskere"

”Det viktigste er dog at komponentene som er viktigst for deg, prioriteres med høyest mulig kvalitet. På denne måten får du enkelt en sykkel i toppklasse som passer til deg”.

Få mest mulig for pengene

Men hvordan får du mest mulig for pengene? Først og fremst bestemmer du deg for hva du vil prioritere, er det ett spesielt girsystem du er ute etter, eller helhetsopplevelsen av sykkelen? ”Det virker kanskje litt rart å stille bare dette spørsmålet, men vi opplever ofte at mange kjøpere er mer interessert i å få det absolutt beste girsystemet enn selve sykkelopplevelsen”, forteller vår sykkelekspert ”. Han mener dette skyldes at det er så lett å sammenligne ditt girsystem med andres. litt på samme måte som man sammeligner bilmotorer. Det fører til at mange kjøpere ser seg litt blinde på girsystemet og glemmer at det er helhetsopplevelsen av sykkelen som teller.

Man burde fokusere på hva sykkelen faktisk skal brukes til og derfor at hele sykkelen skal passe deg som individ, ikke bare en eller to komponenter.

Ønsker du hjelp?

Ønsker du hjelp til å finne din nesteracersykkel, er våre eksperter klare til å hjelpe deg. Vi er tilgjengelige på chat og telefon alle hverdager mellom 09-18.

Her kan du hente inspirasjon fra vår 2017 katalog for racersykler

lykke til!