FAQ elcykler

Elsykler er ikke nytt lenger, men mange har fortsatt spørsmål om hvordan de virker. Vi ønsker å hjelpe deg. I denne bloggen vil vi derfor svare på 11 vanlige spørsmål om elsykler. Kanskje ditt er her også!

1. Hvordan fungerer en elsykkel?

En elsykkel gir ett ekstra dytt til hvert eneste pedaltråkk, og gjør syklingen enklere, lettere, lettere og mer komfortabelt. Det føles som ett dytt I ryggen. Elsykkelmotoren aktiveres med en gang du begynner å tråkke. Du må tråkke selv for att elsykkelmotoren, hos de fleste elsykler, skal sette igang .

2. Hva er radiusen til elsykkelen min?

Energi effekten til en elsykkel indikeres I Watt og viser hvor mye energi som er tilgjengelig for elsykkelen. Kort sakt, er radiusen hvor mange km du kan sykle på ett fullt oppladet batteri. Det er dog viktig å ha I mente att radiusen vil være påvirket av eksterne faktorer som, din vekt, , vær, terreng og veitype. Dette gjør det vanskelig og gi en eksakt radius.

3. Lager en Elsykkel mye lyd?

Elsykkelen din vil lage lyd, men det er ikke en høy irriterende lyd. Det vil absolutt ikke påvirke sykkelopplevelsen din. Ett motorsystem kan oppfattes som mer stillegående enn ett annet, men det varierer fra person til person.

4. Kan jeg kjøpe forsikring for elsykkelen min?

På grunn av den høye verdien til elsykler anbefaler vi deg å kjøpe tyveriforsikring. En stjålen elsykkel er ikke altid let og erstatte og elsykler er ett populært mål for tyver. Derfor er det ikke en unødvendig luksus og koste på se gen tyveriforsikring. En forsikring på elsykkelen din er derfor ikke en unødvendig luksus.

5. Hvor lang tid tar det å lade elsykkelbatteriet mitt?

Det tar vanligvis mellom 4 og 5 timer å fullade elsykkelbatteriet ditt. Tiden det tar avhenger selvfølgelig av batteriets kapasitet: ett kraftigere batteri tar lenger tid å lade opp.

6. Hvor fort kan jeg sykle med motorstøtte på en elsykkel?

I følge loven kan en elsykkel gi motorstøtte på opptil 25 km / t og fortsatt bli regnet som en sykkel. Men det finnes spesielle regler som må følges av deg som bruker en elsykkel, som gir motorassistanse på over 25 km/t, da den blir klassifisert som moped. Det er påbudt med hjelm, trafikkforsikring, førerkort og nummerskilt. Du kan lese mer om dette på veivesenets hjemmeside.

7. Hvordan lader jeg batteriet?

Du kan lade batteriet med den medfølgende laderen. Batteriet bør lades etter bruk. Les mer her om den beste måten å lade elsykkelbatteriet ditt.

8. Kan jeg bestemme farten min selv?

Du kan enkelt justere motorens assistansenivå (og dermed farten) via displayet på elsykkelen din. På noen elsykler kan du til og med stille inn en fart som sykkelen vil holde under hele turen. Det er praktisk dersom du sykler sammen med andre!

9. Hva gjør jeg når jeg trenger service?

Elsykkel service fungerer på same måte som vanlig sykkelservice. Rundt 2 til 3 måneder etter att du har motatt sykkelen din bør du lage en avtale for første service, o getter at du har syklet rundt 500 km. Du kan velge ett lokalt verksted eller, dersom du har kjøpt sykkelen hos HelloRider, kan du kontakte oss og vi vil sende deg tile en av våre servicepartnere some er svært dyktige med elsykler.

10. Hvordan behandler jeg batteriet for maksimal effekt?

For å få maksimalt ut av sykkelbatteriet ditt bør du følge disse stegene: Lad batteriet ditt regelmessig (helst etter hver gang du har brukt det), pass på att batteriet aldri lader fullstendig ut, lad det en kort stund. Batteriet skal også oppbevares tørt og I romtemperatur. Er uthuset ditt kaldt på vinteren? Da bør du oppbevare batteriet inne.!

11. Kan jeg sykle på elsykkelen min selv om batteriet er tomt?

Ja, det kan du. Du kan bruke elsykkelen din som en vanlig sykkel dersom batteriet er tom teller dersom du har tatt batteriet av sykkelen din. Det er viktig og huske på at en elsykkel vanligvis er en del tyngre enn en vanlig sykkel, så dersom du bruker sykkelen din uten motorstøtte vil det være mye tyngre å sykle!

Se elsykkelutvalget vårt her