10 gode grunner til å sykle

Sykling er en effektiv måte å holde seg i form på, og i motsetning til løping og jogging skåner det også leddene dine. Utover dette kan alle være med, ung som gammel. Vi gir deg her, 10 gode grunner til hvorfor du skal hoppe opp på jernhesten og komme deg ut på landeveiene.

1. Gratis trening

Sykling er god hverdags trening, og du trenger ikke betale i dyre dommer for et medlemskap i et treningssenter du nesten aldri kommer til å bruke. Sykling er lett, og ved regelmessig sykling vil du oppleve at formen går opp og kiloene ned.

2. Bli fylt med energi

Sykling er med på å frigi endorfiner i kroppen din, som medvirker til positiv tenking, og godt humør. Det er den perfekte måten å starte dagen på!

3. Styrk immunforsvaret ditt

Frigivelsen av endorfiner vil også ha en positiv innvirkning på immunforsvaret ditt. Det vil si at du kan se frem til mindre sykefravær på jobben og flere ferier hvor du ikke blir liggende inne med forkjølelse.

4. Vær et godt forbilde

Barn som beveger seg daglig, for eks. ved å sykle til skolen eller når de skal til en venn, vil oppleve øket livsglede og selvtillit. I tillegg er det også med på å forbedre konsentrasjons- og læringsevnen. Lær barna dine, allerede fra starten av, at sykkelen er det beste fremkomstmiddelet og at det i tillegg er veldig morsomt og praktisk og sykle.

5. Unngå trafikk og kom til tiden

Vi er alle sammen kjent med å sitte fast i en trafikkork, og hvor utrolig irriterende og stressende det kan være! På sykkelen kan du enkelt og lett komme deg frem samtidig som du vil slippe og sitte fast i rushtrafikken, Du trenger ikke lenger dra av gårde ekstra tidlig på morgenen for å være sikker på å komme fram i tide.

6. Parkeringsplass? Ingen grunn til bekymring

En av de største fordelene ved å bruke sykkelen er at du ikke trenger å tenke på om det er ledige parkeringsplasser der du, eller om du må parkere lenger unna enn ønsket. Ingen parkeringsplass er nødvendig, når du tar sykkelen istedenfor bilen. Med en sykkel kan du parkere rett utenfor døra.

7. Få en følelse av frihet

Med en sykkel bestemmer du selv hvor, når og hvor lang tid, du vil sykle. Om du vil sykle alene eller sammen med andre er helt opp til deg selv. Du kan sykle hele året rundt, du må bare huske å kle deg riktig.

8. Skån kroppen

Sammenlignet med andre former for trening, er sykling mer skånsomt for kroppen din. Det skyldes bl.a. at sykling gir jevn belastning uten kraftige støt gjennom kroppen som f.eks. ved jogging eller løping. Sykling sliter mindre på musklene og leddene dine.

9. Få sterkere muskler

Når du sykler bruker du alle de store muskelgruppene i nedre del av kroppen - forsiden av låret og setemusklene. Når de store muskelgruppene blir brukt på denne måten stiller de større krav til hjertet med å pumpe blodet rundt. Dette trener hjertemuskelen og fører til at den blir større og mer utholdende.

10. Spar penger

Ved å velge sykkelen fremfor bilen trenger du ikke lenger å tenke på bensin/ diesel priser, forsikring, avgifter, lån eller dekkpriser. Listen er lang, når det kommer til utgifter på en bil. Utgiftene til en sykkel er mye mindre, både i antall og pris. Du må likevel være forberedt på at dekkene kan punktere og at gir, bremser må vedlikeholdes, samt at sykkelen vil trenge regelmessig vedlikehold en til to ganger i året (ved vanlig bruk). Dette vil dog føre til færre og lavere avgifter enn det du har med en bil.

Se vårt store utvalg av sykler her